Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos februari 19, 2018
dag
Kastbyar
2°C
 

Det är inte lätt när det är svårt

Nyligen fyllde en av våra svenska dagligvarubutiker 100 år och firade tilldragelsen med att bjuda in sina kunder till tårtkalas. Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort.

I stället för att bli glada över det stundande tårtjubiléet fylldes snabbt kommentarsfältet på butikkedjans Facebookssida med bitvis uppmanande inlägg huruvida butiken hade för avsikt att erbjuda ett laktos- och glutenfritt alternativ, gärna socker- och tårtfritt också för den delen för de kunder som faktiskt inte gillade tårta.

Sedan spårade det ut totalt. Är tårtan ekologisk och gjord på frigående marsipan, undrade någon. Personen ifråga önskade sig även en helt rektangulär bit då denne led av triangelformsallergi och skulle uppskatta om hen kunde få en tårtbit som var 90 grader i varje hörn. Finns det ett alternativ för elallergiker, exempelvis genom någon popupbutik i skogen, undrade en annan.

Djup ironi naturligtvis, och faktiskt en otroligt underhållande tråd som jag varmt rekommenderar er att ta del av. Samtidigt tankeväckande, för aldrig har det väl funnits så många lättkränkta människor där ute som verkar ta varje tillfälle i akt att yla högt när saker och ting inte passar dem.

Mästarnas mästare på detta är väl Donald Trump som sedan dag ett på posten som ledare för ett av världens mäktigaste länder ilsket twittrar om allt han för dagen kränkts över. Nu senast de NFL-spelare som han kräver ska sparkas om de fortsatt sitter ned när nationalsången spelas, vilket de gjort i protest mot rasismen mot afroamerikaner i USA.

Trumps agerande har i sin tur fått många att rasa och under den gångna veckan har det fullständigt haglat in protester från hela världen mot den lättkränkte presidenten.

Vad det anbelangar sport måste jag dock erkänna att jag under sommarens friidrotts-VM själv hetsade upp mig själv rejält i tv-soffan och kände mig just KRÄNKT över att behöva bevittna hur tjejerna tävlade i vad som närmast kan beskrivas som en stringtrosa och ett tygstycke som knappt täckte brösten, medan männen utövade samma kamp i byxlångt linne och lårlånga shorts. Kränkt å tjejernas vägnar och väldigt, väldigt fundersam: Varför ställer de kvinnliga världsstjärnorna själva upp på detta sexistiska ”mode” (?) anno 2017?

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 16 februari

kl 9–13 Småbarnsrytmik på Fyren för de minsta (0–4 år).

kl 12 och 13 Sagostund med trollmor på Naturum Fjärås Bräcka. 

Lördag 17 februari

kl 10–12.30 Kvinnofrukost i Älvsåkers församlingshem. Lotta Bornö berättar om sitt liv i tal och sång på temat ”Resan genom stormen”.

kl 11–14 Familjelördag med konsthantverkare Sofia Sandberg på Åsa...

Läs Mer