Vädret idag
Mestadels soligt
4°C
Prognos januari 20, 2019
dag
Soligt
2°C
 

Deponi i Skäggered utreds

De boende i Skäggered lyckades efter en idog kamp slippa få en bergtäkt inpå knuten.

Men nu lutar istället mycket åt att det blir en deponi i området.

 

I dag har Mölndals kommun en återvinningscentral i Kikås, där man även tar emot massor. Men eftersom anläggningen är full och arbetet med att täcka över den är igång och beräknas vara klart nästa år, behövs en ny plats.

– Kommunfullmäktige har gett oss i uppdrag att utreda möjligheten att fortsätta med verksamheten. Vi har tittat förutsättningslöst i hela kommunen och åtta platser blev till tre som blev till en, säger Göran Werner, teknisk chef i Mölndals kommun.

Området som man valt att gå vidare med ligger längs E6:an mellan Lindome och Sandsjöbacka, mot Skäggered till.

 

Nästa steg i processen är att kommunen undersöker om det är tekniskt möjligt att anlägga en deponi för rena massor på platsen samt göra en affärsplan och titta på de ekonomiska förutsättningarna.

– Men just nu är det en hel del andra projekt som ligger och pressar på, så det står rätt stilla i det här just för stunden. Jag kan tänka mig att ärendet kommer upp i kommunstyrelsen under 2019. Min bedömning är att om allt stämmer, så kommer processen ändå att ta fem år, säger Göran Werner.

 

Mikael Johansson, en av de boende i Skäggered som var mycket engagerad i att driva kampen mot bergtäkten, är chockad över beskedet att det nu istället kan bli en deponi i området.

– Efter den kamp som vi har haft, där kommunen dessutom stött oss, måste vi börja om från början igen. Jag tycker att det är dubbelmoral och rätt osmakligt, om jag ska vara helt ärlig. Men det är klart, hela kommunledningen bor i Kikås, då vill man inte ha sådant där. Istället slänger man allt  mellan himmel och jord på Lindome, bergtäkt, deponi, fångvårdsanstalt, säger Mikael Johansson.

 

Bildtext:

I det här området kan deponin komma att anläggas. Området väster om E6:an är inte aktuellt. Området är enligt Johan Jehander, projektledare på samhällsbyggnadskontoret inte tydligt avgränsat, då det är mycket förutsättningar som behöver utredas för platsen.

Karta: Mölndals stad

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 18 januari 

kl 9–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 11.30-13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 19 januari

kl 11–15 Vernissage i Kungsbacka konsthall. Fredrik Lindqvist – Tell me a story. Invigningstal kl 13 och samtal med konstnären.

kl 11–14  Släktforskningens dag på Fyren. Tema:...

Läs Mer

Så här funkar eNH!