Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 21, 2019
dag
Kastbyar
3°C
 

Den tidigare världsstjärnan gästade Kungsbacka

Lindomebon Christian Olsson, med såväl OS- som VM-guld i tresteg, föreläste för Idrottsnätverket. Dessutom presenterades en Kungsbackanyhet – stiftelsen Tappra barns välgörenhetsgolf kommer att spelas på Forsgården.

 

SPORT. Idrottsnätverket, ett samarbete mellan HK Aranäs, Kungsbacka TK och Forsgårdens GK, anordnade sin andra träff för näringslivet i Kungsbacka. Som dragplåster hade de en tidigare världsstjärna på friidrottsscenen – Lindomebon Christian Olsson.

 

38-åringen guidade åhörarna genom sin egen karriär, hur han ett tag hamnade efter sina konkurrenter i junioråldern.

– Man vet aldrig vem som är en talang, säger han.

Innan han kom över på sitt stora internationella genombrott. VM-silvret i Edmonton, Kanada, 2001. En medalj han bärgade trots att han var halvskadad.

Höjdpunkten på den otroligt framgångsrika karriären var ändå kvällen den 22 augusti 2004. Sverige hade tre tydliga guldhopp: Kajsa Bergqvist, Stefan Holm, och Christian Olsson.

– Vi hade tre helt olika uppladdningar. Carro som lunchade med alla, jag mittemellan och Stefan som isolerade sig för att inte bli förkyld. Vem blev förkyld? Stefan som hade dragit upp air condition för mycket, säger Christian Olsson och ler.

Christian Olsson kunde stoltsera med OS-guldet efter vinnarhoppet på 17.79 – än i dag svenskt rekord.

 

I dag arbetar den förra världsstjärnan inom sport management. I stallet av idrottare finns bland annat Sveriges simfantom Sarah Sjöström.

Tillsammans med Patrik Uggla från Forsgården presenterades en nyhet. Christian Olsson är ambassadör för Tappra barn. En stiftelse som startades 2011 och som samlar in pengar till barn som har haft det svårt. I fjol hade Välgörenhetsgolfen i Göteborg–Kungsbacka-området ett uppehåll. I år är de tillbaka den 27 augusti, nu på Forsgården.

– Jag tror att vi kan bli långvariga här, säger Christian Olsson och fortsätter:

– Huvudmålet är att samla in så mycket pengar som möjligt.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera