Vädret idag
Soligt
17°C
Prognos juni 27, 2019
dag
Mestadels soligt
22°C
 

Delar av ekodukten ska rivas!

Av säkerhetsskäl, kommer E6:an att hållas fortsatt stängd mellan trafikplats Kungsbacka Norr och Lindomemotet. Trafikverkets prognos var under torsdagseftermiddagen att trafiken kan släppas på först klockan 18 i morgon, fredag. Nu ska dessutom delar av bron rivas.

 

Köerna på gamla E6:an ringlade i torsdags eftermiddag fortsatt milslånga i båda riktningar efter att den ordinarie europavägen klockan 03 natten mot torsdag stängts av på grund av rasrisk vid det pågående ekoduktsbygget vid Sandsjöbacka.

 

Det var i samband med ett gjutningsarbete av överbyggnaden på ekodukten som två stöttor som bär gjutformen knäcktes. Av säkerhetsskäl avbröts alla arbeten.

På grund av eventuell risk för ras och påverkan av den passerande trafiken beslutades även att stänga av trafiken helt förbi byggarbetsplatsen.

 

Nu har Trafikverket beslutat att riva delar av bron och innan detta är gjort kan ingen trafik passera arbetsplatsen.

– Våra experter har under torsdagen inspekterat och utrett på plats för att ta reda på anledningen, säger Anna Johansson, projektledare för ekoduktsbygget vid Trafikverket.

Bygget sker väster om E6:an och enligt Trafikverket har inget i brobyggnaden rasat och varken vägen eller någon person har skadats i samband med händelsen.

– Men tills vi kan utesluta rasrisk är E6 stängd för trafik.

 

Trafiken leds tills vidare om via gamla E6 mellan Kungsbacka Norra och Lindomemotet. Trafikanter rekommenderas även att välja väg 158.

 

Köerna från Varlaavfarten norrgående var under torsdagen långa med mycket tung trafik. På Arendalsleden, och gamla Göteborgsvägen förbi Älvsåker och Lindome, rullade trafiken långsamt.

 

Polis Gunnar Ragnewall övervakade trafikflödet vid Hede station.

– Jag är mest här och observerar och förhoppningsvis har min närvaro en lugnande inverkan, sa Gunnar Ragnewall till Norra Halland.

 

Räddningstjänsten omfördelar sina styrkor med anledning av trafiken.

"För att skapa ytterligare förmåga att hantera samtidiga eller större räddningstjänsthändelser söder om stoppet har räddningstjänsten flyttat ytterligare resurser till Kungsbacka tätort.

Omflyttningen av resurser kommer att kvarstå tills trafikläget förbättras eller andra lösningar är möjliga", meddelar Räddningstjänsten Storgöteborg i ett pressmeddelande. 

 

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!