Vädret idag
Molnigt
7°C
Prognos mars 24, 2019
dag
Delvis molnigt med skurar
7°C
 

Dags för beslut

Grannen ska bygga om huset och har därför bjudit in flera byggfirmor för att få deras utlåtanden om vad som behöver göras och sedan ge uppdraget till den mest lämpade. Nu visade det sig att någon tycker att allt måste bytas ut och ändras medan en annan säger att det bara behövs lite småjusteringar. Istället för att bringa klarhet så finns det nu så många olika motstridiga alternativ så det har blivit rent omöjligt att veta vad som blir bäst.

 

När man anlitar en specialist så vill man ha ett redigt svar. Samma rediga svar ska helst gälla om man frågar någon annan specialist. Det borde finnas fakta, saker som är riktiga och rätt och som det går att förhålla sig till och ta beslut utifrån. Men så är det sällan.

 

Förra fredagen avgick Anna Kinberg Batra efter en tids öppna strider inom M. Under sommaren har det framförts flera misstroendeförklaringar mot ministrar. Det finns dessutom riksdagsmän som dömts för brott och riksdagsmän som hotar och hatar på sociala medier. Det finns generaldirektörer som inte har någon etisk kompass, en aktad före detta minister som gör grova fyllegrejer och näringslivstoppar som inte kan skilja på företagets och den egna agendan. Senast i raden av anmärkningsvärda händelser i maktens toppskikt är på det sätt som statssekreteraren Emma Lennartsson fick avgå i söndags.

 

Aldrig förr har det väl varit så efterlängtat att få representanter som utstrålar och förkroppsligar genuin stabilitet? Hur skulle det annars vara möjligt för Mikael Odenberg eller Carl Bildt att komma ifråga om att efterträda Anna Kinberg Batra?

 

Så mitt tips är att det parti kommer att ta hem valet där samarbete står före splittring och där de som arbetar tillsammans verkar tycka om varandra och ha kul tillsammans trots heta debatter och olika politiska ingångar. Partiet som håller stilen privat, på gator och torg, på tv och på nätet. Det återstår väl bara att se vad som gömmer sig i skrymslen och vrår och hålla tummarna att det inte dyker upp allt för många otrevliga överraskningar inför valet. Men kanske är det att hoppas på för mycket. Men landsfaderrollen är viktig och den som utstrålar trygghet har ett bra läge.

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 19 mars

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

Kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

Kl 12 Sång till lunch i Släps kyrka med manskören Gubbröra under ledning av Maria Blåberg. Därefter lunch i församlingshemmet.

 Kl 12–13. Tisdagsträff i Varlakyrkan,...

Läs Mer

Så här funkar eNH!