Vädret idag
Klart
1°C
Prognos november 20, 2017
dag
Soligt
2°C
 

Christian trea i Swedish Fitness

BODYBUILDING Christian Dönges 28 från Kungsbacka, tävlade i helgen Tammerpokalen, Classic Bodybuilding Sundsvall och resultatet lät inte vänta på sig. Det blev en tredjeplats i det tuffa startfältet.

 

- Dagen i sig var väldigt spännande och jag var lite nervös då jag två timmar innan det var dags nästan ville dra mig ur, säger Christian. Men som tur var hade jag bra stöd med mig i form av familj och träningspartner.

 

Tävlingen gick under namnet Tammerpokalen som arrangeras av Swedish Fitness. Den sträcker sig framför allt till nybörjare.

- Eftersom jag kört lite sporadiskt då och då kändes den här tävlingen bra för mig, säger Christian.

 

Man får tävla i Tammerpokalen hur många gånger man vill, bara man inte har vunnit någon gång tidigare.

- Får min utveckling är det bra med sådan här tävling och det kan det hända att jag väntar ett helt år och kör Tammerpokalen igen.

 

Dragracingmästare

Christians pappa är välkände dragracingmästaren Tony Dönges.

- Jag provade på den här sporten och körde ett par junior-tävlingar vid 12-13 års ålder och fick med mej en silverpokal hem då. Men bodybuilding såg jag första gången när min farbror (Stefan) höll på med detta.

 

- Och sedan har jag lite från mammas (Bodil) sida, säger Christian. Nu håller jag till på gymmet (friskis & svettis några dagar i veckan och sedan får jag se hur det blir. Men det var kul med tävlingen i Sundsvall.

Bengt Karlsson
Sportreporter bengt.karlsson@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

ONSDAG 22 NOVEMBER

18.00–21.30. Temakväll för ledare/tränare inom ALLA idrotter i Kolla idrottshall: Åldersanpassad fysisk träning (teori+praktik). Anmäl dig innan! Arrangör är Sisu Idrottsutbildarna och Kungsbacka kommun. 

 

LÖRDAGEN 25 NOVEMBER

12.00. IFK Fjärås - Landvetters IS, träningsmatch herrar, på Ögärdets plastgräs. 

 

LÖRDAG 2 DECEMBER

12.00 och 15.30. Tölö Gymnastikförenings årliga juluppvisning i...

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!