Vädret idag
Delvis soligt
11°C
Prognos oktober 22, 2018
dag
Moln ibland
12°C
 

Camilla Johansson jagar nytt VM-guld

Hon har tre guld och ett silver i bagaget. Nu är det dags för Camilla Johansson att försvara guldet i sitt femte världsmästerskap.

 

BANDY. Det är första gången som Kina arrangerar ett bandy-VM, och är en relativt ny nation i bandysammanhang. För Camilla Johansson blir det hennes femte världsmästerskap.

– Det känns häftigt och ovisst, för vi vet inte vad vi kommer att möta. Kina är inte etablerade så vi får vara beredd på att förutsättningarna ser annorlunda ut, säger hon.

Förutom fem av hennes lagkamrater från Kareby IS kommer hon även att kliva ut på isen och representera Sverige tillsammans med Anna Fosselius. Paret spelade tillsammans i moderklubben Sunvära SK och har följts åt genom åren. 

– Det är faktiskt häftigt att två gamla Kungsbackaspelare ska spela VM ihop, säger hon och skrattar.

 

Johansson säger att de kommer att åka till Chengde och försvara guldet, men de är medvetna om att det kommer att bli tufft. På flera ställen i världen går utvecklingen för dambandyn framåt med stora steg, länderna blir bättre och bättre vilket gör matcherna mer tighta förklarar hon.

– Det kommer att bli Sverige och Ryssland i final, men jobbet ska ända göras, säger hon.

 

 

Camilla Johansson har rötterna och hjärtat kvar i Kungsbackatrakten. På möjligheterna att flytta hem och fortsätta sin karriär i någon av hennes moderklubbar Sunvära eller Frillesås, låter hon svaret sväva.

– Jag tar en säsong i taget och har inte bestämt om eller var jag ska spela än. Det är så jag presterar bäst. Men det är ingen omöjlighet att jag skulle hamna där, som spelare eller i annan form, det får vi se. Jag vill inte stänga någon dörr, säger hon.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

SÖNDAG 28 OKTOBER 

14.00. Åsa IF - KF Velebit, Åsa Idrottsplats, Avgörande kvalmatch till Div 3.

Läs Mer

TYCK TILL:

Tycker du att det är obehagligt att vara ute i skogen under jakt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera