Vädret idag
Mestadels soligt
22°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Brun kiosk till salu – men rätt köpare krävs

Det går trögt att driva Mocca på vintern. Nu ligger den omdebatterade bruna korvkiosken på Kungsbacka torg ute till försäljning.

– Det är egentligen bara för att kolla om det finns intresse. Vi har inte fattat beslut om vad vi vill göra än, säger Kim Shek som driver stället.

 

Kim Shek hyr det bruna huset av kommunen men äger gatukökets inventarier. Hittills har några spekulanter hört av sig.

– Men det är ingen vi gått vidare med, säger han och påpekar att han tycker det är viktigt att det är rörelse i stan under alla årstider.

Den som eventuellt tar över verksamheten måste ha samma syn på saken.

– Det skulle vara om det är någon som vill ta över och hjälpa till att dra folk till torget. Vi har varit med och sponsrat aktiviteter på torget under sommaren men det är synd att det inte händer något där under vinterhalvåret, säger Kim Shek som även driver Bao Kitchen och @burger i innerstaden.

 

Läs också:  Nytt nej till bruna hus

 

Dit är det inga problem att locka gäster under vintern menar Kim som försökt hitta lösningar för verksamheten i den bruna kiosken under vintern.

– Det är ett kanonläge och torget behöver ett sådant ställe. Vi har ett gatuköksutbud och det är väldigt uppskattat på sommaren, däremot har det varit svårt att få folk att gå dit på vintern. Många tror att det inte är öppet men det är det. Vi har provat olika öppettider och även varit i kontakt med byggföretag och kommunen för att se vad man kan göra med uteserveringen för att kunna sitta där vintertid.

Några av idéerna är att sätta upp vindskydd och värmelampor för att få verksamheten att fungera året runt.

– Vi tittar på det och det verkar inte helt omöjligt, säger Kim Shek.

 

Fakta:

  • Ägarna till Tullen som drev den omdebatterade korvkiosken först satsade på gourmetkorv i olika varianter. En kort period därefter drevs kiosken av välkända Franks gatukök. Sedan drygt två år driver ägarna av @burger och Bao Kitchen gatuköket på Kungsbacka torg.
Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!