Vädret idag
Soligt
1°C
Prognos november 20, 2017
dag
Delvis soligt
2°C
 

  Bra vattenkvalitet på kommunala badplatser

  Samtliga av de kommunala badplatserna håller antingen god eller utmärkt vattenkvalité. Värmen i vattnet ser den badsugne i Kungsbacka dock ut att få vänta på.

  Kommunen kontrollerar regelbundet vattenkvalitén på de platser i Kungsbacka där folk badar. Två sådana mätningar har man genomfört i år.

  – Vid båda tillfällen har vi haft lite otur och lyckats tajma det samtidigt med kraftigt regn. Vilket lite färgat resultatet, säger Raymond Thorley miljö- och hälsoskyddsinspektör inom kommunen.

   

  Vid det första tillfället fick tre badplatser – Vallersvik, Rågunda Hanehals holme – anmärkningar och vid andra provtagningen dök anmärkningar upp på Torstensvik, Krokvik och Vallda Sandö. När man får sådana resultat görs uppföljande prover.

  – Vi gör det för att säkerställa att det inte är något fortgående problem och det har det inte varit på någon av dessa platser.

   

  Efter uppföljande provtagning kan kommunen konstatera att alla badplatser i Kungsbacka har antingen bra eller utmärkt vattenkvalité. Klassningen baseras på provresultat de senaste fyra åren – vissa badplatser började man ta prover på senare än så vilket innebär att dessa kan få en klassning först nästa år.

   

  Samtidigt som man undersöker kvalitén på badvattnet görs även mätningar av badtemperatur. De resultaten ser tyvärr något dystrare ut.

  – Det har inte varit jättevarmt, i snitt 18,7 grader vid senaste provtagning. Det är dock på väg uppåt och förhoppningsvis är det idag lite varmare temperaturer i vattnet, säger Raymond.

  Rikard Jernberg

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 17 november

   kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren.

   kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. 

   kl 17–18.30 Kom och prova olika idrotter i Aranäshallen A.

   kl 19 Musikalen Luther i Släps kyrka. Framförs av Släps musikalensemble, Kungsbacka kammarkör och musiker. Manus och musik av...

   Läs Mer