Vädret idag
Delvis molnigt med skurar
9°C
Prognos april 25, 2018
dag
Mestadels molnigt med skurar
11°C
 

Bra vattenkvalitet på kommunala badplatser

Samtliga av de kommunala badplatserna håller antingen god eller utmärkt vattenkvalité. Värmen i vattnet ser den badsugne i Kungsbacka dock ut att få vänta på.

Kommunen kontrollerar regelbundet vattenkvalitén på de platser i Kungsbacka där folk badar. Två sådana mätningar har man genomfört i år.

– Vid båda tillfällen har vi haft lite otur och lyckats tajma det samtidigt med kraftigt regn. Vilket lite färgat resultatet, säger Raymond Thorley miljö- och hälsoskyddsinspektör inom kommunen.

 

Vid det första tillfället fick tre badplatser – Vallersvik, Rågunda Hanehals holme – anmärkningar och vid andra provtagningen dök anmärkningar upp på Torstensvik, Krokvik och Vallda Sandö. När man får sådana resultat görs uppföljande prover.

– Vi gör det för att säkerställa att det inte är något fortgående problem och det har det inte varit på någon av dessa platser.

 

Efter uppföljande provtagning kan kommunen konstatera att alla badplatser i Kungsbacka har antingen bra eller utmärkt vattenkvalité. Klassningen baseras på provresultat de senaste fyra åren – vissa badplatser började man ta prover på senare än så vilket innebär att dessa kan få en klassning först nästa år.

 

Samtidigt som man undersöker kvalitén på badvattnet görs även mätningar av badtemperatur. De resultaten ser tyvärr något dystrare ut.

– Det har inte varit jättevarmt, i snitt 18,7 grader vid senaste provtagning. Det är dock på väg uppåt och förhoppningsvis är det idag lite varmare temperaturer i vattnet, säger Raymond.

Rikard Jernberg

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Parkeringstiden sänks från två timmar till en i innerstaden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 17 april

kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–12.30 Lunchmusik i Släps kyrka. Orgel med Lasse Nordung. Våren av Grieg, Pastoralsvit av L-E Larsson, samt lite...

Läs Mer

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se