Vädret idag
Mestadels molnigt
16°C
Prognos juni 23, 2018
dag
Moln ibland
18°C
 

Bortglömt murbygge överklagas

Varje år sedan 2007 anmälde Gottskärsparet sin grannes stenmur utan åtgärd. Först efter att JO grep in behandlades ärendet. Då var det preskriberat, enligt byggnadsnämnden. Men det beslutet överklagas nu till Mark- och miljödomstolen.

 

Stenmuren började byggas under 2006, och grannen ansåg att den låg för nära tomtgränsen och var ett svartbygge. Muren anmäldes till bygglovsavdelningen. Men inget hände.

Därefter anmälde husägarna bygget varje år, utan resultat. Bygglovsavdelningen var underbemannad och prioriterade bort granskningsärenden som inte gällde ”liv och hälsa”.

Men förra våren kom JO med dräpande kritik. Man konstaterade att prioriteringen var orimlig, det går inte att bara låta högen växa.

Sedan dess betas ärendena av ett efter ett (se artikel i Norra Halland den 5 september). Förra hösten tog man tag i Gottskärsfallet. Men bara för att lägga ner det. Enligt nämnden hade det gått tio år och därmed var det preskriberat.

– Om vi hade handlagt det i tid så hade beslutet mest troligt varit att murarna hade setts som olovliga, medgav tf bygglovschef Hanna Ståhl, som beklagade hanteringen.

Men Gottskärsparet gav sig inte. Nu har överklagan gått vidare till Mark- och miljödomstolen.

Läs mer i fredagens Norra Halland!

 

OBS. Bilden är arkivbild, inte den aktuella muren.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!