Vädret idag
Mestadels klart
16°C
Prognos juni 23, 2018
dag
Soligt
18°C
 

Bluffläkare åtalas – hundratals drabbade

Under en längre tid har en man falskeligen utgett sig för att vara läkare och lurat äldre personer på miljonbelopp. Idag åtalades han för grova bedrägeribrott. Enligt polisen är personer i Halland drabbade.

 

Foto: Pressbild

 

Mannen ska ha ringt upp äldre personer och falskeligen utgett sig för att vara läkare från ett sjukhus eller en vårdcentral dit den äldre tillhörde. Han ska ha påstått att han läst deras journaler och fått provsvar som visade på sjukdom. Genom att erbjuda en ny mirakelmedicin har han lurat personerna på miljonbelopp.

– Det är skönt att ha fått stopp på honom, det är så många som drabbats. Många gamla människor led väldigt illa av det här, säger poliskommissarie Håkan Carlsson.

 

Mannen åtalades idag misstänkt för 78 fall av grova bedrägerier och bedrägeriförsök. Polisen har fått in minst 615 anmälningar, men alla finns inte i åtalet. Personer i Halland är drabbade men hur många äldre i Kungsbacka som fallit offer för bluffläkaren är ännu oklart.

– Det har också hänt att han sagt att han bokat tid på vårdcentralen åt dem. I ett fall har sjukvårdspersonal hittat en äldre person som väntat i flera timmar på att bli uppropad. Det är knappt man tror att det är sant, berättar Håkan Carlsson.

 

Bluffläkaren ska ha varit aktiv sedan januari 2016 och fram till maj 2017 då polisen kunde gripa honom i London efter ett intensivt spaningsarbete.

 

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!