Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

  Bluffläkare åtalas – hundratals drabbade

  Under en längre tid har en man falskeligen utgett sig för att vara läkare och lurat äldre personer på miljonbelopp. Idag åtalades han för grova bedrägeribrott. Enligt polisen är personer i Halland drabbade.

   

  Foto: Pressbild

   

  Mannen ska ha ringt upp äldre personer och falskeligen utgett sig för att vara läkare från ett sjukhus eller en vårdcentral dit den äldre tillhörde. Han ska ha påstått att han läst deras journaler och fått provsvar som visade på sjukdom. Genom att erbjuda en ny mirakelmedicin har han lurat personerna på miljonbelopp.

  – Det är skönt att ha fått stopp på honom, det är så många som drabbats. Många gamla människor led väldigt illa av det här, säger poliskommissarie Håkan Carlsson.

   

  Mannen åtalades idag misstänkt för 78 fall av grova bedrägerier och bedrägeriförsök. Polisen har fått in minst 615 anmälningar, men alla finns inte i åtalet. Personer i Halland är drabbade men hur många äldre i Kungsbacka som fallit offer för bluffläkaren är ännu oklart.

  – Det har också hänt att han sagt att han bokat tid på vårdcentralen åt dem. I ett fall har sjukvårdspersonal hittat en äldre person som väntat i flera timmar på att bli uppropad. Det är knappt man tror att det är sant, berättar Håkan Carlsson.

   

  Bluffläkaren ska ha varit aktiv sedan januari 2016 och fram till maj 2017 då polisen kunde gripa honom i London efter ett intensivt spaningsarbete.

   

  Caroline Holmgren
  Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS   TYCK TILL:

   Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 18 december

   kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

   kl 12 Jultema på tisdagsträffen i Varlakyrkan. Efter lunchandakten kl 12 serveras julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka. Lotterier till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. 

   Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. kl 16–17.30 Språkcafé på Fyren. Träna på att prata svenska tillsammans med...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!