Vädret idag
Mestadels molnigt
21°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Moln ibland
22°C
 

Blomlådor måste flyttas på uteserveringar

Teknikförvaltningen har blivit uppmärksammade på att en del blomsterarrangemang inkräktar på ledstråken för synskadade. Därför har förvaltningen skickat ut brev till restauranger och caféer att blomlådorna inte får störa ledstråken.

– Vi har bett dem att flytta undan dem, så att de inte är i vägen. Många har bara flyttat blomlådorna, det är inte konstigare än så, säger Karl Lundgren, förvaltningschef på Teknik.

Vad händer om uppmaningen inte efterföljs?

– Man får ha tillstånd på vissa grunder. Det finns en klausul att följer man inte dem så kommer vi att ta bort uteserveringen. Vi hoppas att det inte ska bli så. Jag förstår krögarna att de vill ha fina blommor. Men i vissa fall inkräktar det på ledstråken och tillgänglighet är viktigt.

 

En av de berörda krogarna är Ester som drivs av Aziz Acar och Pernilla Acar Boström.

– Det är självklart att det ska vara framkomligt. Men vad är det för dialog? "Gör ni inte det här så tas staketet ner,"säger Pernilla Acar Boström och fortsätter:  

– Vi vill jobba för attraktiv innerstad. Det har målet varit hela tiden. Vi har det för att det ska vara inbjudande och vi vill att folk ska stanna hos oss i Kungsbacka. Om allting tas bort är det tillräckligt för att stanna i vår innerstad?

Hon avslutar med ett förslag till kommunen.  

– Vi borde sitta ner tillsammans för att jobba för en attraktiv stadskärna. Bjud in mig, jag kommer.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!