Vädret idag
Mestadels soligt
17°C
Prognos juni 22, 2018
dag
Moln ibland
17°C
 

Berusad bilförare inför rätta efter vinglig färd

Vinglande fram och tillbaka på vägen skrämde den 34-årige mannen slag på flera medtrafikanter. Vid en omkörning kom han så nära en annan bil att lacken skrapades upp och en backspegel slets av. Trots det fortsatte färden – tills polisen stoppade honom.

 

Den 34-årige mannen var på väg från Malmö till Göteborg. På E6 i närheten av Kungsbacka körde han i hög hastighet och vinglade fram och tillbaka på vägen, har flera vittnen berättat.

Vid en omkörning på fel sida kom han så nära den andra bilen att lacken skrapades upp och en backspegel slets av. Ändå körde mannen vidare mot Göteborg, tills polisen kort senare lyckades stoppa honom. Mannen visade sig vara kraftigt berusad och i bilen hittades flera tomma ölburkar. Dessutom saknade han giltigt körkort.

Händelsen inträffade i juli och mannen åtalas nu vid Varbergs tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri, smitning från trafikolycksplats samt grov olovlig körning. Enligt åklagaren har körningen inneburit påtaglig fara för andra trafikanter.

I förhör har mannen berättat att han drack öl innan avfärd. Han erkänner misstankarna om rattfylleri och olovlig körning. Däremot nekar han till att ha smitit från olyckan – han menar att det var den andra bilen som körde in i honom.

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!