Vädret idag
Delvis soligt
11°C
Prognos oktober 22, 2018
dag
Moln ibland
12°C
 

Bergvik: ”Att bli tvåa är inte godkänt”

Efter att ha gått från allsvenska Mora och in i Andreas Ljunggrens skugga, har nu Fredrik Bergvik axlat rollen som förstemålvakt i Hanhals Kings. Nu är han redo att ta laget in i play off.

 Vi ska vinna, inget annat gäller, säger han.

 

ISHOCKEY. Nu är det allvar. Den 5 januari spelar Hanhals Kings sin första match i den nya serien, med chans till både play off och kval. Laget har fått med sig poäng från förra omgången och med det utgångsläget har de alla möjligheter att ta sig vidare.

– Det finns inga lag i serien som vi inte kan slå, säger Hanhalsmålvakten Fredrik Bergvik.

Han klev in i Kungsbacka ishall förra året efter att ha spelat allsvensk ishockey med Mora IS. Men det blev inte riktigt som han hade tänkt sig och istället var det Andreas Ljunggren som fick förtroendet.

– Jag var inställd på att det skulle bli en riktig kamp och jag visste att Ljunggren var en bra målvakt. Men man vill alltid spela och jag ville ha speltid, så det blev inte maximalt, säger han.

Men istället för att gräva ner sig över hur det blev, tog han det som en lärdom och fortsatte att kriga.

 

I år har han klivit ur skuggan och axlat rollen som förstemålvakt. Ett förtroende han kände att han fick tidigt i säsongen och som också byggt hans självförtroende. Under säsongen har han trimmat både sin uthållighet och snabbhet. Han har hittat en jämn och bra nivå som han lyckats hålla hela säsongen. 

– Det har varit en rolig och lärorik säsong, och det går framåt varje träning. När det känns så är det är roligt att komma till hallen, säger han.

 

Under hösten har han och hans lagkamrater haft tid att slipa på spelet och hitta sina roller i laget, berättar målvakten, och tycker att spelet har satt sig och att de hittat spetsen framåt.

– Det krävs att vi tar ett snäpp upp. Det är så små detaljer i spelet som måste sitta. Nu är det allvar och det gäller att vara på tårna, säger Bergvik och menar att Hanhals måste göra fler mål, svårare än så är det inte.

– Det är inte godkänt att bli tvåa. Vi går in för att vinna fortsättningen, inget annat gäller, fortsätter han.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

SÖNDAG 28 OKTOBER 

14.00. Åsa IF - KF Velebit, Åsa Idrottsplats, Avgörande kvalmatch till Div 3.

Läs Mer

TYCK TILL:

Tycker du att det är obehagligt att vara ute i skogen under jakt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera