Vädret idag
Molnigt
3°C
Prognos januari 23, 2018
dag
Skurar
6°C
 

Bergvik: ”Att bli tvåa är inte godkänt”

Efter att ha gått från allsvenska Mora och in i Andreas Ljunggrens skugga, har nu Fredrik Bergvik axlat rollen som förstemålvakt i Hanhals Kings. Nu är han redo att ta laget in i play off.

 Vi ska vinna, inget annat gäller, säger han.

 

ISHOCKEY. Nu är det allvar. Den 5 januari spelar Hanhals Kings sin första match i den nya serien, med chans till både play off och kval. Laget har fått med sig poäng från förra omgången och med det utgångsläget har de alla möjligheter att ta sig vidare.

– Det finns inga lag i serien som vi inte kan slå, säger Hanhalsmålvakten Fredrik Bergvik.

Han klev in i Kungsbacka ishall förra året efter att ha spelat allsvensk ishockey med Mora IS. Men det blev inte riktigt som han hade tänkt sig och istället var det Andreas Ljunggren som fick förtroendet.

– Jag var inställd på att det skulle bli en riktig kamp och jag visste att Ljunggren var en bra målvakt. Men man vill alltid spela och jag ville ha speltid, så det blev inte maximalt, säger han.

Men istället för att gräva ner sig över hur det blev, tog han det som en lärdom och fortsatte att kriga.

 

I år har han klivit ur skuggan och axlat rollen som förstemålvakt. Ett förtroende han kände att han fick tidigt i säsongen och som också byggt hans självförtroende. Under säsongen har han trimmat både sin uthållighet och snabbhet. Han har hittat en jämn och bra nivå som han lyckats hålla hela säsongen. 

– Det har varit en rolig och lärorik säsong, och det går framåt varje träning. När det känns så är det är roligt att komma till hallen, säger han.

 

Under hösten har han och hans lagkamrater haft tid att slipa på spelet och hitta sina roller i laget, berättar målvakten, och tycker att spelet har satt sig och att de hittat spetsen framåt.

– Det krävs att vi tar ett snäpp upp. Det är så små detaljer i spelet som måste sitta. Nu är det allvar och det gäller att vara på tårna, säger Bergvik och menar att Hanhals måste göra fler mål, svårare än så är det inte.

– Det är inte godkänt att bli tvåa. Vi går in för att vinna fortsättningen, inget annat gäller, fortsätter han.

Caroline Holmgren
Caroline Holmgren Sportreporter sporten@norrahalland.se 0300 52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 27 JANUARI 

10.00. Masters-DM i Kungsbacka simhall mellan 10-14. Kom och se simmare i åldersklasser från 25 år och uppåt göra upp om distriktsmästartitlarna!

 

LÖRDAG 27 JANUARI 

16.45. Välkommen till vårens första hemmamatch för Sandö IBK i Div 2:2. Matchen är ett derby mot Särö IBK.

 

ONSDAG 31 JANUARI 

19.00. Hanhals Kings–Tranås AIF. Alla biljettintäkter denna kväll går till insamlingen för Saga...

Läs Mer

TYCK TILL:

Ett mässlingfall hittat i Kungsbacka. Är du rädd för att bli smittad?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera