Vädret idag
Soligt
23°C
Prognos maj 26, 2018
dag
Moln ibland
24°C
 

Bättre på undanflykter än på träning

KRÖNIKA. Jag är en träningsmänniska! Träning är roligt och jag tränar varje dag, helst två gånger per dag. Eller nja  – i alla fall i tanken.

I själva verket tänker jag varje dag på att jag borde börja träna. Vilket i och för sig kan vara nog så utmattande.

Jag planerar in det, före- och efter jobbet, men sedan blir jag så stressad av att vara så uppbokad… att jag hittar på någon bra ursäkt för mig själv. Träningen får vänta tills jag inte är så upptagen…

 

Men periodvis blir det faktiskt av. Jag köper årskort på gymmet, inhandlar nya träningskläder (de gamla har krympt…), gör ”kraftpromenader” i skogen och tränar yoga. Ett år anmälde jag  mig till en ”börja-träna”-kurs så att jag inte skulle kunna fuska. Det var väldigt roligt! Stor variation, peppande ledare och likasinnade träningskamrater. Efter tre månader blev jag förkyld och då sprack hela upplägget. Så var den hurtiga perioden över.

 

Nu är det verkligen dags igen. Frågan är om inte ångesten inför det som inte görs, är värre än att faktiskt bara göra det. Många hälsocoacher säger just det, att den bästa träningen är den som blir av. Mmm.

Under sommaren borde det vara världens lättaste. Utegympapassen står som spön i backen och att gå en snabb promenad kräver inga förberedelser. Gratis är det också. Det finns helt enkelt inget att skylla på.  

 

Häromdagen fastnade jag i ett teveprogram där en vältrimmad snubbe intervjuades. Han visade sig jobba som personlig tränare åt Hollywoodskådisar. När de behöver träna upp sig inför filminspelningar hjälper han till. Inte bara med träningsupplägget utan även med maten. Bra balans mellan träning och hälsosam mat är det vinnande konceptet för en vältränad Hollywoodkropp, menade han.

Samma sak borde gälla för att åtgärda en slapp Kungsbackakropp, tänkte jag. Faktum är att jag blev så inspirerad att jag har börjat ta på mig joggingskorna när jag promenerar till jobbet. Har även funderat på att ta med mig träningskläderna. Det kunde vara käckt, ibland när jag passerar Badhusparken efter jobbet är det faktiskt ett gympa- eller yogapass på gång där.

 

Och om några veckor är det semester. Då har jag all tid i världen att träna flera gånger om dagen. Då ska jag verkligen sätta igång. Fast då kanske det är för varmt? Eller för kallt. Det är inte bra att träna för mycket heller… Nej, nu blir det inga fler undanflykter, nu ska det tränas! Fast först måste jag nog köpa nya träningskläder…

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Badar du helst i hav, sjö eller pool?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 25 maj

kl 9–12 Öppen förskola i Onsala församlingshem.  

Kl 9–12 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

Kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. Lunch kl 11.30–13. Ekologiskt, fairtrade & hemlagat. 

kl 14–17.30 After school. Prova på olika aktiviteter i Elektronens lokaler. Café, scen, dj-rum, media- och...

Läs Mer