Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 21, 2019
dag
Kastbyar
3°C
 

Badhusavtal på 410 miljoner underskrivet

Avtalet om det nya badhuset är underskrivet. Den norska koncernen Betonmast har tagit på sig att bygga det för 410 miljoner, en prutning med 16 miljoner sedan tidigare uppgifter.

Badhuset byggs genom så kallat partnerskap, vilket innebär att om priset ändras uppåt eller neråt under byggtiden delar Bentonmast och kommunen på skillnaden. De senaste månaderna har man tillsammans fingranskat budgeten för att känna sig trygga med kostnaderna.

Det nya badhuset på Inlag är en stor investering som ska vara dimensionerad för Kungsbackas behov år 2040 och man beräknar att det ska vara anpassat för 300 000 besök om året. 

Betonmast är ett av Norges mest snabbväxande företag inom byggsektorn. Drygt 900 medarbetare omsatte 2015 tillsammans 4 miljarder. I Sverige startade koncernen så sent som 2013.

Detaljplanen ska antas under våren och om ingen överklagar (vilket är troligt eftersom kommunen är granne) hoppas man på byggstart i april.

Förutom badhuset investerar kommunen dessutom 100 miljoner kronor i den infrastruktur och park som ska omge badhuset, och fyra miljoner för inredning.

 

Bildtext: Bild framtagen av PP Arkitekter (utformning är baserad på tidigare förslagshandlingar framtagna av Norconsult), Kungsbacka sportcenter, vy mot badhusets foajé med entrétrappa och relaxterrass. Den skissade vyn redovisar tänkt inriktning på färgsättning och byggnadens volym.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 18 januari 

kl 9–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 11.30-13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 19 januari

kl 11–15 Vernissage i Kungsbacka konsthall. Fredrik Lindqvist – Tell me a story. Invigningstal kl 13 och samtal med konstnären.

kl 11–14  Släktforskningens dag på Fyren. Tema:...

Läs Mer

Så här funkar eNH!