Vädret idag
Molnigt
0°C
Prognos februari 19, 2018
dag
Kastbyar
2°C
 

Aranäs numret för litet mot Alingsås

HK Aranäs kom till start utan en sjuk Philip Jonsson. Debutanten Oscar Gentzel tog plats – men hemmalaget var aldrig att lugga topplaget Alingsås på poäng.

 

August Wiger hade vaknat på rätt sida. Till en början var det bara han som hittat medicinen på bortalagets storspelande målvakt Rickard Frisk.

Han skickade Alingsåsförsvararna i backen och bollen i nät till 4–5. När Tobias Johnsson vek in 5–6 hade August Wiger en assist och fyra fullträffar.

 

HK Aranäs hade svårt att luckra upp försvarsmuren och stod på åtta mål efter halva matchen, ett inprickad av debutanten Oscar Gentzel. Då var det tur att även HK Aranäs hade en het målvakt i form av lagkaptenen Daniel Bergquist. 30-åringen var 50-procentig efter 30 minuter och bjöd på matchens delikatess när han räddade Samuel Lindbergs friläge med vänsterfoten och stal ett givet mål när Daniel Tellander skulle placera in returen genom att kasta ut högerfoten.

 

I den andra halvleken mäktade inte HK Aranäs att få stopp på Alingsås HK och i synnerhet bortalagets mittnia Felix Claar. Efter en japan kunde han sätta sitt sjätte i öppet mål till 20–15 för gästerna. Tobias Johnsson och August Wiger var alltför ensamma i offensiven – duon hade stått för elva av laget mål.

De övriga Aranässkyttarna hade Rickard Frisk i sin ficka – underläget växte för HK Aranäs och stannade inte förrän det var 16–25.

 

Dock viktigt för Kungsbackalaget var att serieledande IFK Kristianstad vände ett underläge mot jumbon HIF Karlskrona. Därmed är det fortfarande fyra poängs fördel för HK Aranäs.

 

Läs mer i fredagens Norra Halland om debutanten Oscar Gentzel.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 FEBRUARI 

Volleybollklubben Westans damlag möter Gislaved VBK B i div 2 västra. Plats: Fjärås Idrottshall. Välkomna!

 

SÖNDAG 4 MARS

12.00. Kungsbacka IF Herr - GoIF Ginsten. Årets första DM-match. Spelas på Inlags Konstgräs. Väl mött! 

 

LÖRDAG 24 MARS

Volleybollklubben Westans damlag möter Veddige Varberg VBK i div 2 västra. Plats: Fjärås Idrottshall. Välkomna!

 

FREDAG 30 MARS 

13.00....

Läs Mer

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera