Vädret idag
Molnigt
-5°C
Prognos februari 25, 2018
dag
Molnigt
-4°C
 

Aranäs kritiska till Alingsås agerande

HK Aranäs stortalang Jacob Lundahl, 16, väljer att gå till Alingsås till nästa säsong. En värvning som väcker känslor i Kungsbackalägret. Desto mer glädjande för Kungsbackaklubben att Oscar Gentzel, 18, skrivit på för två år.

 

HANDBOLL. På fredagen kom nyheten att Alingsås HK värvar Jacob Lundahl, 16, från Kungsbackaklubben. En värvning som väcker känslor i Aranäsleden.

– Vi kan tycka det är tråkigt när våra talanger blir lockade till andra föreningar i så unga åldrar. Vi i Aranäs kan inte svara upp mot de ekonomiska musklerna från exempelvis Ystad eller Alingsås, säger föreningens ordförande Rickard Eriksson och fortsätter:

– De tar kontakt med en a-pojkspelare. Han får först spela seniorhandboll nästa år. Vi vill markera att vi har en bra ungdomsverksamhet men under de rådande omständigheterna har vi inte råd att tävla ekonomiskt.

Behöver ni tänka om, det vill säga knyta upp era talanger tidigare?

– Kontentan blir ju så. Men det vill vi inte för innebörden är lite skrämmande. Vi har 50 a-ungdomar och vi kan inte kontraktera upp alla när två, tre sedan blir a-lagsspelare. Det blir en elitsatsning i för ung ålder, vilket gör mig lite mörkrädd.

 

På pluskontot är att Oscar Gentzel, 18, har valt att skriva på ett tvåårskontrakt med a-laget. Den 198 centimeter långe niometersspelaren kommer att vara med i a-truppen nästa år.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 FEBRUARI 

Volleybollklubben Westans damlag möter Gislaved VBK B i div 2 västra. Plats: Fjärås Idrottshall. Välkomna!

 

LÖRDAG 24 FEBRUARI 

14.00. Lindome IBKs allsvenska damlag IBF Linköping 14:00 i Almåshallen. Kl 16:30 är det herrarna Div2 tur att möta Landvetter. Kafeterian är öppen. Välkomna!

 

LÖRDAG 24 FEBRUARI

14.30. Välkommen till dammatch i Valldahallen när Varla/Sandö möter Tvååker. Fiket är...

Läs Mer

TYCK TILL:

Allergipannkakor tillverkas inte mer - därför får inga elever pannkakor. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera