Vädret idag
Soligt
1°C
Prognos november 20, 2017
dag
Delvis soligt
2°C
 

Aranäs har 28 lag i världens största cup

I tisdags drog världens största handbollsturnering, Partille Cup, igång runt Göteborg med Heden som centralplats. Aranäs kom till spel med inte mindre än 28 lag. Särökometerna är representerade med ett lag, flickor 18, som tagit sig vidare från gruppspelet efter fyra vinster och två oavgjorda matcher.

 

- Det är fantastiskt vilken härlig handbollsfest det är, säger en av föreningens många tränare i Glenn Heed som basar över flickor 16 i Aranäs.

 

Aranäslaget har på fyra matcher två vinster, en oavgjord och en förlust och är vidare till nästa runda. Största vinsten så här långt i turneringen kom mot det Norska laget Hönefors där Aranäs vann med 21-6.

 

Noel höll nollan

Aranäs var igång med samtliga sina lag och ett av lagen som Norra Halland kollade in var pojkar 10 (2) där man i första halvlek gick till pausvila med 14-0 mot Sävehof. Att hålla nollan i handboll tillhör inte vanligheterna men Noel Thernell visade hur man spikade igen målet.

 

När andra halvlek drog igång så hade han lämnat kassen för att vara utespelare och det tyckte han var minst lika roligt. Själva matchen vann Aranäs med 27-5.

 

Övriga lag från Aranäs som deltar är pojkar 11, 12,13, 14, 15, 16, och pojkar 18. På flicksidan är det flickor 11, 12, 13, 14, 15, 18 och flickor 21. I flera av klasserna har Aranäs med flera lag i samma åldersklasser.

 

Finaler på lördag

Partillecup avslutas på lördag med finaler på Heden. Totalt i veckans turnering är det 22 500 spelare som är i aktion där deltagarna är mellan 10 och 21 år.

 

Totalt livesänds 500 matcher från åtta spelplaner på Heden. Och bara 18 av över 1000 deltagande lagen kan kalla sig mästare när cupen är över.

Stor glädje i Aranäslägret (pojkar 10) efter storsegern mot Sävehof med 27-5.

 

Aranäs flickor (16) var på ett strålande målhumör i mötet mot norska Hönefors. Här är det Anna Heed som sätter ett av sina mål.

 

Tränaren Glenn Heed peppar flickorna inför en av matcherna i Partille Cup.

Bengt Karlsson
Sportreporter bengt.karlsson@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

ONSDAG 22 NOVEMBER

18.00–21.30. Temakväll för ledare/tränare inom ALLA idrotter i Kolla idrottshall: Åldersanpassad fysisk träning (teori+praktik). Anmäl dig innan! Arrangör är Sisu Idrottsutbildarna och Kungsbacka kommun. 

 

LÖRDAGEN 25 NOVEMBER

12.00. IFK Fjärås - Landvetters IS, träningsmatch herrar, på Ögärdets plastgräs. 

 

LÖRDAG 2 DECEMBER

12.00 och 15.30. Tölö Gymnastikförenings årliga juluppvisning i...

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!