HANDBOLL 2017-09-06 KL. 20:33

Aranäs hängde med – men bara halvvägs

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN
IFK Kristianstad – HK Aranäs 29 – 18

70 sekunder sedan var årets målnolla spräckt. Det var Pontus Mellegård som från strafflinjen satte bortaledningen mot ett IFK Kristianstad som hade 47 raka hemmasegrar.

HK Aranäs skakade om det favorittippade hemmalaget till en början, Kungsbackalaget hittade rätt bakom Leo Larsson från svåra niometerslägen medan hemmalagets spel hackade.
Efter sju minuter var det bortaledning med 5–3.

Efter tio minuter var det dock 5–5. Sedan följdes lagen åt – Hannes Söderberg pillade dit 9–9 efter 21 minuter.
Erik Pettersson, målvaktsnyförvärvet från Alingsås, klev in på planen för första gången och stoppade Tim Sörensens straff.

Pontus Mellegård fyllde Tommy Atterhälls skor från strafflinjen – efter 25 minuter hade han prickat in fyra av fyra. Efter 29 minuter satte han sin femte och ställningen var 12–11 till IFK Kristianstad.
I paus hade seriefavoriten utökat ledningen till två bollar.

– Jag tycker det känns bra, vi jobbar på med vår matchplan men missar lite för mycket, sa Philip Jonsson till Cmore i paus.
Då hade HK Aranäs missat tre av fyran lägen från sexmeterslinjen.
– Vi måste bli lite tuffare bakåt men framför allt sätta dit bollen, fortsatte vänsternian.
För hemmalagets del var det främst högerniorna som satte färg på anfallsspelet – Stig Tore Moen Nilsen och Albin Lagergren stod för åtta av lagets 13 första fullträffar.

Efter pausen började det kämpigare. Tobias Johnsson sköt först i stolpen sedan fick han en tvåminutare.
13–11 förvandlades till 22–14.
Pontus Mellegård fortsatte leverera i straffarna, men slaget var förlorat.

Resultatet skrevs till 29–18, därmed kunde inte HK Aranäs sätta stopp för monstersviten.