Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 14, 2017
dag
Skurar
3°C
 

”Äntligen kan vi lägga det bakom oss”

Svenska damlandslaget valde att hota att bojkotta Fotbollsgalan. Orsaken var att avtalsförhandlingarna mellan landslaget och förbundet inte var lösta. Nu står det klart att parterna är överens och bojkotten är bortblåst.

 

FOTBOLL. Det var efter ett avslöjande från Fotbollskanalen som nyheten briserade. Damlandslaget meddelade att de inte tänkte komma på den årliga Fotbollsgalan. Konflikten mellan damlandslaget och förbundet handlade om att ett nytt avtal gällande ersättning och bonusar inte var undertecknat.

– Det var självklart. Det handlar inte bara om oss utan damfotbollen i helhet, sa Fridolina Rolfö till Norra Halland i början av veckan.  

Förbundet svarade med skarp kritik.

– Jag tror inte på strejk och hot för att hitta långsiktiga lösningar, sa Håkan Sjöstrand, generalsekreterare.

Herrarnas landslagschef Lasse Richt kallade bojkotten för respektlös eftersom Sverige skulle möta Italien i playoff till herrarnas VM-slutspel. 

 

Under onsdagen kom så vändningen. Ett nytt spelaravtal är på plats.

”Det känns jätteskönt. Äntligen kan vi lägga det bakom oss och fokusera på fotbollen,” skriver Fridolina Rolfö i ett sms.

Det nya avtalet gäller från den 1 januari 2017 och fyra år framåt.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsMer >>

 

LÖRDAG 3 OCH SÖNDAG 4 FEBRUARI

09.00. Under helgen 3 och 4 februari står Kungsbacka fäktklubb värd för Kungsbacka masters i Aranäshallen. Tävlingarna pågår hela dagarna. Alla intresserade är välkomna att titta på!

 

MÅNDAG 12 FEBRUARI

17.30. Under fem dagar kl 17:30-18:30 får du lära dig grunderna i fäktning med värja. All fäktutrustning lånas på fäktklubben. Avgift tillkommer. Välkommen med din...

Läs Mer

TYCK TILL:

Vargen är här – otäckt eller kul?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera