Vädret idag
Molnigt
15°C
Prognos september 20, 2018
dag
Delvis molnigt med skurar
17°C
 

Ännu en speciell dag

Visst är det bra med bestämda dagar för vissa saker, såsom födelsedagar, men det har gått över styr nu när speciella dagar styr våra liv. Gäller det inte dig? Jo, det gör det nog!

 

Det är fredag och barnen frågar när världens bästa mamma ska börja med tacomiddagen. ”Nu!” svarar jag och lägger till att det blir kycklingtacos för vi har ingen köttfärs. Jublet uteblir. Jag utses enhälligt till världens sämsta mamma och överöses med ord som inte ens kan illustreras med emojis. Jag inser att vi även har missat att köpa fredagsmys, men det är inte läge att säga det nu.

 

På lördagen missar vi att handla lördagsgodis, för vi har fullt upp med alla körningar till diverse matcher och cuper. Det blir mest en massa stödköp av kakor och läsk i lagkioskerna vid planerna och skolorna där vi häckar. Det är inte våra barns definition av lördagsgodis. På söndagskvällen får vi lova att i fortsättningen hålla oss till vad normala familjer äter på fredagar och lördagar.

 

Det finns förväntningar på mors respektive fars dag. Att uppvakta far med en slips anses normalt. Själv köpte jag en bok som heter ”Omgiven av idioter” till min man. Då höjdes det på en del ögonbryn. Men det är en bok jag själv ville läsa, och man ska väl ge andra sådant man själv skulle uppskatta? Det är väl underligare att ingen frågade varför jag köpte present till min man på fars dag. Han är ju inte min pappa!

 

Som liten hade jag koll på semmeldagen och Menlösa (numera Värnlösa) barns dag. Den sistnämnda för att jag fyllde halvår då och såg det som ännu en dag att få paket på. Barn idag har många fler dagar att ha koll på. Och det har de. Lösgodisets dag är tydligen den 25 september. Närliggande ICAs bake-off hylla har räddat mig många gånger när jag missat baka på kanelbullens dag (som för övrigt är den 4 oktober)!

 

Första advent är dagen då det känns okej att sätta upp ljusstakar. Den mörka hösten får mig att vilja sätta upp dem tidigare, men då skulle jag verka väldigt ”cringe” – barnens uttryck för någon som är riktigt konstig.

 

Polisen drog på rejält då de nyss gick ut med inte bara en dag –utan en hel vecka! - fylld av fartkontroller. Denna trafiklugna, utannonserade vecka påverkade många i allra högsta grad. Senast i dag blev jag omkörd på en 50-väg av en fartdåre, som naturligtvis räknat ut att det dröjer ett bra tag till polisen står och mäter igen.

 

Och även om man gör det man ska en speciell dag, så kan det bli fel. Det fick jag erfara då jag en fredag gjorde tacos på köttfärs och möttes av barnens vrede. Skolan hade hunnit före och serverat detta till lunch. Kan man ringa rektorn och klaga? En sådan sak förstör ju hela helgen!

 

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 18 september

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

kl 9.30-11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 11–13 Släktforskarhjälp på Onsala bibliotek. Hallands släktforskarförenings Kungsbackagrupp hjälper till.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka med Lasse...

Läs Mer

Så här funkar eNH!