Vädret idag
Moln ibland
22°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Moln ibland
22°C
 

Ändrad tid och rutt för julgransflygning

Skaraborgs flygflottilj, F7, meddelade under måndagsförmiddagen att de kommer att ändra tid och rutt för sin traditionella julgransflygning. På grund av vädret är ny inriktning Västsverige i morgon, tisdag och Stockholm/Mälardalen på onsdag.

Flygplanen kommer att färdas runt 500 kilometer i timmen, på som lägst 400 meters höjd. Piloterna kommer att hålla mellan fem och tio meter mellan vingspetsarna.

Flygningen är både ett sätt att visa sin närvaro men också en övning i att planera och genomföra flygning i större formation, skriver flygflottiljen på Facebook.

Exakta tider för uppvisningen är ännu inte fastställd, utan försvarsmakten uppmanar alla som vill följa himmelsfärden att gå in och titta kontinuerligt på Skaraborgs flygflottiljs Facebooksida, där tid och rutt kommer uppdateras med hänsyn till väder och vind.

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!