Vädret idag
Klart
-1°C
Prognos november 21, 2017
dag
Moln ibland
1°C
 

Amanda Linnér har debuterat på Europatouren

Hallå där…

… Amanda Linnér, golftalangen från Onsala, som debuterat på Europatouren.

 

Egentligen skulle du debutera på proffstouren först i december. Vad hände?

– Innan jag åkte på VM så fick jag en inbjudan av Annika Sörenstam, det var en väldigt rolig överraskning. Det var ett bra steg för mig att utvecklas att få se hur det är på nästa nivå. Det var jag och Julia Engström som fick varsin inbjudan.

Du inledde väldigt bra.

– Jag började med någon bogey och var plus ett efter nio hål. Sedan avslutade jag med tre raka birdies och det hjälper ju, haha. Jag spelade stabilt.

Tre under par, bara tre slag från ledning och en delad 14:e plats efter debutrundan.  

– Ska jag vara ärlig så försökte jag att se det som en vanlig tävling. Jag tänkte inte så mycket på placeringen utan var mer taggad inför dag två.

Vad hände under den andra rundan?

– Det gick inte som planerat. Jag började helt okej men känslan var att jag inte riktigt kom in i det. Sedan var det små misstag på fel ställen. Misstagen på den nivån kostar lite mer så det var ett par slag.

Det blev fyra över par och en missat cut.

– Det var tråkigt men samtidigt går jag en så pass hög runda kan jag inte räkna med att klara cutten.

Vad tar du med dig från din första tävling på Ladies european tour?

– Det var jättekul att få spela och anläggningen var fin. Det var roligt att få testa att spela mot de på en nivå högre upp. Jag tar med mig nya erfarenheter och ser framemot nästa tävling som är i början av december. Den platsen fick jag när jag vann Annika Invitational.

Då klarar du cutten?

– Förhoppningsvis.  

 

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

ONSDAG 22 NOVEMBER

18.00–21.30. Temakväll för ledare/tränare inom ALLA idrotter i Kolla idrottshall: Åldersanpassad fysisk träning (teori+praktik). Anmäl dig innan! Arrangör är Sisu Idrottsutbildarna och Kungsbacka kommun. 

 

FREDAG 24 NOVEMBER

19.00. Onsala Pirates DU15 vs. Kvarnby BBK i Kollahallen

 

LÖRDAG 25 NOVEMBER

12.00. IFK Fjärås - Landvetters IS, träningsmatch herrar, på Ögärdets plastgräs. 

 

LÖRDAG...

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!