Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos februari 19, 2018
dag
Kastbyar
2°C
 

Nytt samarbetsavtal på plats mellan Kungsbackaklubbar

Flera olika idrotter i ungdomsåren är positivt. Det slår Kungsbackaklubbar fast och undertecknar ett nytt avtal för ungdomar. De olika idrotterna får en huvudsäsong och en lågsäsong.  

 

SPORT. Johan Gometz guidar runt i Onsala BK:s nya lokaler. I höstas klev de in i sitt nya hem som ännu inte är helt färdiginrett.

Den officiella invigningen är först den 6 juni. Men kvällens ämne är inte vad lokalerna erbjuder Onsalaklubben för utvecklingsmöjligheter utan en överenskommelse ska undertecknas.

 

Vetebrödet är framdukat, kaffet är i kopparna. Ämnet dubbelidrottande i ung ålder har tidigare funnits på bordet hos klubbarna – nu ligger avtalet på bordet.

Förutom ordföranden från Onsala BK som även är ledamot i Kungsbacka Gemensamma Fotbollssällskap är Lisette Wallström, ordförande i Onsala IBK, och Christina Heed, ungdomssektionsansvarig i HK Aranäs på plats. De undertecknar avtalet som även ska skrivas under av Hanhals Kings, Kungsbacka Gemensamma Fotbollssällskap och Varla IBK.

Överenskommelsen går ut på att dela in året i en huvudsäsong och en lågsäsong för idrotter. Mellan 1 april och 30 september har fotbollen företräde, medan handboll, innebandy och ishockey har huvudsäsong mellan 1 oktober och 31 mars. Det gäller för ungdomar fram till det att de fyller 15 år.

 

 

Föreningarna har noterat att i övergångsperioderna i mars och april och i september och oktober sker idrottskollisioner. För att lösa detta smidigt ska ledare i respektive åldersgrupp i de olika idrotterna ha gemensam planering två gånger per år

– De som vill ska kunna hålla på med två idrotter utan att det sätts några krav, säger Johan Gometz och fortsätter:  

– Vi som styrelse måste sända signaler ut till våra ledare att tänka på detta. De ska visa respekt för vinteridrotterna.

 

Lisette Wallström, ordförande i Onsala IBK:

– Vi uppmuntrar dem att ha olika idrotter för då tränar man olika muskler. Det gör att de håller och mår bättre. Jag tror att det svåraste är att få dem att det är okej att hålla på med flera olika saker. Det viktigaste är att vi meddelar att vi vill jobba med det här och förmedlar det nedåt i våra klubbar. Inte bara till tränarna utan även till föräldrar och spelare.  

Överenskommelsen gäller för ett år framåt. Klubbarna ska ses årligen för utvärdering och förnyelse av avtalet.

 

Fakta: Överenskommelsen

  • Grundinställningen är att dubbelidrottande är något positivt.
  • För att undvika intressekonflikter delas säsongen in i huvudsäsong och lågsäsong för idrotterna fotboll, handboll, ishockey och innebandy.
  • Avtalet undertecknas av Hanhals Kings, HK Aranäs, Onsala IBK, Varla IBK och Kungsbacka Gemensamma Fotbollssällskap.
  • Avtalet löper ett år framåt. Klubbarna ska årligen träffas för utvärdering och förnyelse av avtal.
Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 16 februari

kl 9–13 Småbarnsrytmik på Fyren för de minsta (0–4 år).

kl 12 och 13 Sagostund med trollmor på Naturum Fjärås Bräcka. 

Lördag 17 februari

kl 10–12.30 Kvinnofrukost i Älvsåkers församlingshem. Lotta Bornö berättar om sitt liv i tal och sång på temat ”Resan genom stormen”.

kl 11–14 Familjelördag med konsthantverkare Sofia Sandberg på Åsa...

Läs Mer