Vädret idag
Klart
17°C
Prognos augusti 16, 2017
dag
Mestadels soligt
19°C
 

Josefine matchvinnare för Kungsbacka DFF

Elitettan

Kungssbacka DFF - Hlolmalund  2 - 0, (2 - 0)

 

Flera av Kungssbacka DFF anfallsspelare står på skadelistan och då passade 18-årige Josefine Johansson på att ta chansen med att bli matchhjälte med sina två mål mot Holmalund. 

- Vi kommer att ge flera chansen av våra unga talanger och Josefine visade klass och tog för sig som hon inte hade gjort annat, säger assisterande tränaren Dennis Ingman. 

Lagets rutinerade anfallare Mimmi Asperot och Karin Lundin är på väg tillbaka från sina skador men klubben visar att konkurensen är tuff och där många av lagets spelare tar chansen när den kommer.

- Stämningen är på topp och vi seglar i medvind nu och är på väg uppåt i toppskiktet av tabellen, säger Dennis. Och det allra roligaste är att våra unga tjejer bara blir bättre och bättre och det ger en positiv känsla i hela klubben. 

 

Första halvlek inledde Kungsbacka DFF med en stark offensiv där Holmalunds målvakt Moa Edrud hade en hel del att bestyra. Josefine Johansson var ständigt på gång och backades upp av bland annat Nellie Persson och Cornelia Kapocs. 

 

Tillbaka från skada var Lina Gerhardsson som fick hoppa in i stället för Josefine Rybrink som fick känning av en skada. Även Julia Strahl och Ida Strömblad gjorde inhopp i andra halvlek. 

 

I och med segern är Kungsbacka DFF bara två poäng från andraplatsen som idag innehas av Kalmar. Seriens etta och tvåa flyttas direkt upp till allsvenskan och mycket talar för att Växjö kommer att vinna elitettan då man har fem poäng före tabelltrean Assi IF. 

Bildextra här...

Bengt Karlsson
Sportreporter bengt.karlsson@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Ska rökare som slänger fimpen på marken bötfällas?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

 

Tisdag 15 augusti

Kl 12-13.30 Lunchbön och tisdagsträff i Varlakyrkan.

Kl 13.30–15.30 Kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23.

Kl 15 ”Utsikt och vidgade vyer”. Guidning vid Naturum Fjärås Bräcka.

Kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Onsala församlingshem (oavsett väder). Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 16 augusti

Kl 15 ”En gruslig...

Läs Mer