Vädret idag
Molnigt
0°C
Prognos januari 22, 2018
dag
Kastbyar
1°C
 

Sjöaremossen blir inte rättslig strid

Varberg har undersökt tidigare avtal mellan dem och Kungsbacka gällande Sjöaremossen. Slutsatsen är att tanken varit att driva anläggningen gemensamt, men Varberg kommer inte att inleda en juridisk tvist mot Kungsbacka. 

 

BANDY.  Lisa Holmdahl Pedersen, kommunjurist i Varberg, har letat igenom arkiven för att ta del av alla avtal som skrivits mellan kommunerna avseende Sjöaremossen. Arbetet är klart, men frågorna hänvisar hon till Christofer Bergenblock (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Varberg.

– Hennes bedömning är att intentionerna från det att de inleddes är att det har varit ett gemensamt ansvar, säger Bergenblock.

Han menar att det även gäller de senaste investeringarna som har gjorts, och att tills de är avskrivna bör Kungsbacka vara med att stå för en del av pengakakan.  

Däremot kommer Varberg inte att dra tvisten till rätten.

– Avtalen är inte skrivna på ett så pass tydligt sätt att det är rimligt att driva det juridiskt. Vi tycker det handlar om politisk hederlighet och Kungsbacka har ett ansvar för sin förening.

 

Enligt Bergenblock har tvisten inte påverkat Varberg i deras hållning gentemot Kungsbacka i framtiden.

– Vår absoluta vilja är att vi återgår till att driva Sjöaremossen som ett gemensamt intresse.

Han fortsätter:

– Bandybollen ligger hos Kungsbacka igen. De får diskutera med sin förening hur de ser på framtiden och fundera på de intentioner man har haft med Sjöaremossen. De kanske kan värdera om och se att det finns ett stort värde i den.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

 

MÅNDAG 22 JANUARI 

20.00. Välkomna till en rafflande innebandymatch där Lindome IBKs herrar div2 möter Guldheden i Almåshallen. Fiket är öppet!

 

LÖRDAG 27 JANUARI 

10.00. Masters-DM i Kungsbacka simhall mellan 10-14. Kom och se simmare i åldersklasser från 25 år och uppåt göra upp om distriktsmästartitlarna!

 

LÖRDAG 27 JANUARI 

16.45. Välkommen till vårens första hemmamatch för Sandö IBK i Div 2:2. Matchen...

Läs Mer

TYCK TILL:

Ett mässlingfall hittat i Kungsbacka. Är du rädd för att bli smittad?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera