Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos juli 22, 2017
dag
Moln ibland
20°C
 

Sjöaremossen blir inte rättslig strid

Varberg har undersökt tidigare avtal mellan dem och Kungsbacka gällande Sjöaremossen. Slutsatsen är att tanken varit att driva anläggningen gemensamt, men Varberg kommer inte att inleda en juridisk tvist mot Kungsbacka. 

 

BANDY.  Lisa Holmdahl Pedersen, kommunjurist i Varberg, har letat igenom arkiven för att ta del av alla avtal som skrivits mellan kommunerna avseende Sjöaremossen. Arbetet är klart, men frågorna hänvisar hon till Christofer Bergenblock (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Varberg.

– Hennes bedömning är att intentionerna från det att de inleddes är att det har varit ett gemensamt ansvar, säger Bergenblock.

Han menar att det även gäller de senaste investeringarna som har gjorts, och att tills de är avskrivna bör Kungsbacka vara med att stå för en del av pengakakan.  

Däremot kommer Varberg inte att dra tvisten till rätten.

– Avtalen är inte skrivna på ett så pass tydligt sätt att det är rimligt att driva det juridiskt. Vi tycker det handlar om politisk hederlighet och Kungsbacka har ett ansvar för sin förening.

 

Enligt Bergenblock har tvisten inte påverkat Varberg i deras hållning gentemot Kungsbacka i framtiden.

– Vår absoluta vilja är att vi återgår till att driva Sjöaremossen som ett gemensamt intresse.

Han fortsätter:

– Bandybollen ligger hos Kungsbacka igen. De får diskutera med sin förening hur de ser på framtiden och fundera på de intentioner man har haft med Sjöaremossen. De kanske kan värdera om och se att det finns ett stort värde i den.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Är det OK med trasiga jeans?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 21 juli

kl 10 och 13 Bräckans naturvårdsskola. Vad kan du göra för att hjälpa växter eller djur att trivas och varför är det viktigt? Följ med ut i reservatet med spade eller sekatör och hjälp pedagogerna att hjälpa naturen på Fjärås Bräcka. 

Lördag 22 juli

kl 13 Guidning på Hunehals borg, vid Hanhals holme. Inställt vid regn. 

kl 14 Bromsar – insektsvärldens...

Läs Mer