Vädret idag
Molnigt
13°C
Prognos september 22, 2017
dag
Moln ibland
14°C
 

Nya världar öppnas i innerstan

Nu blir det nya världar innerstaden. I sommar startas en spelhall i lokalen där Babyproffsen låg. Virtual reality ska locka spelsugna.

Ända sedan nittiotalet har det talats om de fantastiska möjligheterna med virtual reality (VR). Entusiasterna har sprungit runt med gigantiska glasögon på skallen och sett andra världar utan att lämna rummet.

– Men tekniken har egentligen varit för dålig, upplösningen för låg. Bilden har blivit rutig av pixlar och inte så realistisk, säger Magnus Kindblom.

Han är dataspelsentusiast, från början programmerare men har jobbat med det mesta. Nu har han bestämt sig för att satsa kommersiellt på VR.

– Tekniken har kommit ikapp, och nu investerar flera stora företag, till exempel Sony, och Facebook som nyligen köpte ett VR-företag för 2 miljarder dollar!

Magnus Kindbloms idé är en utveckling av den klassiska spelhallen. Han har skrivit kontrakt med Aranäs på den stora lokalen på Storgatan, där Babyproffsen och ännu tidigare biograf Saga låg.

– Tanken är att det ska bli 8 sittande spelplatser och 8 små rum där man kan vandra runt. Men är man flera som spelar ihop ska väggarna på sikt kunna tas bort så att det blir ett större gemensamt rum.

Han satsar på att köpa in ett antal utrustningar och spel med licens. Det blir både mer realistiska spel (som undervattensvärlden jag själv fick uppleva med valar och fiskar och sjunket skepp) eller med klassiska TV-spel där man skjuter fiender eller kör racerbil.

– Det finns ingen liknande hall i Sverige, såvitt jag vet finns bara en i USA och en i Australien.

 

Förhoppningen är att kunna dra igång spelhallen i augusti.

Hela reportage fanns att läsa i fredagens Norra Halland

Virtual r

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

ANNONS

TYCK TILL:

Idrottsföreningar jobbar med språkbruket hos tränare och påhejande föräldrar. Behövs det hårdare krav på uppförande?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 22 september

kl 9–12 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 9–12 Småbarnsrytmik med sagor i Klockfoten i Fyren.

kl 11.30–15 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. Lunch serveras.

kl 19.30 Stars in Heaven på Kungsbacka teater. Magnus Bäcklund & Partypatrullen hyllar sina hjältar i en konsert fylld av sång, musik, kärlek...

Läs Mer