Vädret idag
Molnigt
17°C
Prognos juli 21, 2017
dag
Regn
18°C
 

Nya världar öppnas i innerstan

Nu blir det nya världar innerstaden. I sommar startas en spelhall i lokalen där Babyproffsen låg. Virtual reality ska locka spelsugna.

Ända sedan nittiotalet har det talats om de fantastiska möjligheterna med virtual reality (VR). Entusiasterna har sprungit runt med gigantiska glasögon på skallen och sett andra världar utan att lämna rummet.

– Men tekniken har egentligen varit för dålig, upplösningen för låg. Bilden har blivit rutig av pixlar och inte så realistisk, säger Magnus Kindblom.

Han är dataspelsentusiast, från början programmerare men har jobbat med det mesta. Nu har han bestämt sig för att satsa kommersiellt på VR.

– Tekniken har kommit ikapp, och nu investerar flera stora företag, till exempel Sony, och Facebook som nyligen köpte ett VR-företag för 2 miljarder dollar!

Magnus Kindbloms idé är en utveckling av den klassiska spelhallen. Han har skrivit kontrakt med Aranäs på den stora lokalen på Storgatan, där Babyproffsen och ännu tidigare biograf Saga låg.

– Tanken är att det ska bli 8 sittande spelplatser och 8 små rum där man kan vandra runt. Men är man flera som spelar ihop ska väggarna på sikt kunna tas bort så att det blir ett större gemensamt rum.

Han satsar på att köpa in ett antal utrustningar och spel med licens. Det blir både mer realistiska spel (som undervattensvärlden jag själv fick uppleva med valar och fiskar och sjunket skepp) eller med klassiska TV-spel där man skjuter fiender eller kör racerbil.

– Det finns ingen liknande hall i Sverige, såvitt jag vet finns bara en i USA och en i Australien.

 

Förhoppningen är att kunna dra igång spelhallen i augusti.

Hela reportage fanns att läsa i fredagens Norra Halland

Virtual r

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

ANNONS

TYCK TILL:

Är det OK med trasiga jeans?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 21 juli

kl 10 och 13 Bräckans naturvårdsskola. Vad kan du göra för att hjälpa växter eller djur att trivas och varför är det viktigt? Följ med ut i reservatet med spade eller sekatör och hjälp pedagogerna att hjälpa naturen på Fjärås Bräcka. 

Lördag 22 juli

kl 13 Guidning på Hunehals borg, vid Hanhals holme. Inställt vid regn. 

kl 14 Bromsar – insektsvärldens...

Läs Mer