Det går inte att bevisa att Gottskär hotell brändes ner med avsikt. Därför hävdes idag häktningen av 19-åringen och han släpps i eftermiddag. Men han är fortfarande misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet.


I snart två veckor har 19-åringen suttit häktad medan både han och vittnen förhörts om vad som hände natten när konferensanläggningen brann ner till grunden.


Brottsrubriceringen har varit misstänkt mordbrand, det vill säga att han tänt på hotellet med avsikt. Onsalakillen har erkänt att han var på platsen, men däremot inte att han gjort något brottsligt.


Och nu har åklagaren kommit fram till att bevisen inte räcker för att hävda mordbrand. Visserligen är fortfarande hypotesen att 19-åringen orsakat branden, men mer än så går inte att få fram av vittnesförhör och teknisk undersökning.


Efter ytterligare ett förhör med den fängslade 19-åringen ändrades därför på fredagen brottsrubriceringen till allmänfarlig vårdslöshet, grovt brott.


Därmed hävdes också häktningen och 19-åringen släpps under dagen.


Fortfarande återstår en del att knyta ihop i förundersökningen och den tekniska slutrapporten har fortfarande inte kommit.


Läs mer i tisdagens Norra Halland!